Sharon verklapt haar favoriete recepten: ,,Risotto met een bite en curry met tortilla’s”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,Heerlijk, eenvoudig en gezond om te maken, dát zijn voor mij de bestanddelen voor mijn favoriete recepten”, vertelt DenD tv-kok Sharon de Miranda. ,,We gaan nazomeren en dat betekent dat we al weer iets zwaardere kost gaan nemen, dus heb ik iets met vetspek en een gerechtje waarvoor we de frituurpan nodig hebben, uitgekozen. Niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook om te maken!”

 

Risotto met spinazie, camembert en uitgebakken vetspek

Het boodschappenlijstje:

400 gr. risotto

400 gr. spinazie

250 gr. Camembert

250 gr. blokjes gerookte vetspek

1 ui

1 teentje knoflook

1 bosje peterselie

250 ml. witte wijn

800 ml. groetenbouillon (warm)

Peper

Olijfolie

Bereiding voor 4 personen:

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Maal de spinazie in de keukenmachine fijn. Verhit een grote pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin het uitje. Voeg de knoflook en de rijst  toe en bak deze totdat de rijst een glazig laagje krijgt. Dan afblussen met de witte wijn.

Zet het vuur iets hoger, zodat de wijn kan worden opgenomen door de rijst. Roer het regelmatig door. Zet het vuur lager. Als bijna al het wijnvocht is opgenomen, schep je er een flinke soeplepel van de bouillon bij. Blijf goed roeren. Wanneer weer bijna al het vocht is opgenomen, schep je de volgende lepel bouillon erbij. Ga zo door tot alle bouillon op is.

Als je rijst bijna gaar is en je bouillon zo goed als op, voeg je de gehakte spinazie uit de keukenmachine toe en roer het goed door. Snijd de camembert in stukjes en roer het goed door de risotto totdat het romig wordt. Hak de peterselie fijn en voeg dit eraan toe. Doe de vetspek in een klein steelpannetje en maak dit heel voorzichtig warm. Laat het spek op een laag vuurtje licht bruin uitbakken. Voor het uitserveren strooi je het vetspek over de risotto uit dit geeft een lekkere bite aan het gerecht.

 

Groene groentecurry met gefrituurde tortilla’s

Het boodschappenlijstje:

8 tortilla’s

Zout

1 eetl. gerookte paprikapoeder

2 eetl. groene curry pasta

1 rode ui

100 gr. taugé

Halve Chinese kool

1 paksoi

Bosje koriander

100 gr. sugarsnaps

400 ml. kokosmelk

Frituurpan

Olie

Bereiding voor 4 personen:

Verhit een braadpan met een scheutje olie. Snijd de rode ui in grof en bak deze 1 minuutje mee. Roer de groene curry pasta erbij en bak dit kort mee. Blus het af met de kokosmelk en breng het aan de kook. Snijd in de tussen tijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van ongeveer 3 cm dik. Was het schoon onder koud stromend water, droog de groentes goed en voeg ze toe aan de pan. Voeg de sugarsnaps eraan toe en laat het met de deksel schuin op

de pan 5 min koken. Als de groentes in de curry beetgaar zijn verwijder je de pan van het vuur en roer je de taugé erdoor. Verhit de frituurpan op 180 gr. Snijd ondertussen de tortilla’s in 8 tot 10 punten. Zet een bord klaar met wat keukenpapier. Frituur de tortilla’s max 3 tegelijk goudbruin dit duurt ongeveer 30 seconden. Vis ze er met de tang uit, laat even uitdruppen op keukenpapier. Als je ze allemaal gefrituurd hebt, bestrooien met de gerookte paprikapoeder en wat zout naar smaak. Serveer de groentecurry uit met wat verse blaadjes koriander.

 

Tags

RECEPTENRIJSTRISOTTOSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck