Sharon de Miranda op pittige en Italiaanse toer
,,Lekker eten maken en opeten, geeft voldoening”
Het is nog steeds koud en donker buiten en dus maken we het binnen gezellig. ,,Eten maken en opeten, geeft een voldaan gevoel”, zegt tv-kok Sharon de Miranda. ,,Deze keer heb ik lekkere en eenvoudig te bereiden receptjes uitgekozen. We maken hartige groenten pannenkoeken met gemengde paddenstoelen en wasabi mayonaise. En tagliatelle Bolognese!”
Tagliatelle bolognese
Het boodschappenlijstje:
100 gr. gerookte spekblokjes
2 paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
300 gr. rundergehakt
400 gr. tomatensaus
1 groentebouillonblokje
400 gr. tagliatelle
Bosje peterselie
Parmezaanse kaas
Bereiding voor 4 personen:
Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes goudbruin. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg deze toe aan de pan.
Doe het gehakt erbij en bak het gaar. Snijd de tomaten in partjes en de paprika in reepjes en ban deze ongeveer 2 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en laat de saus afgedekt ongeveer 10 min. sudderen op een lage stand.
Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het bouillonblokje in de saus. Meng de tagliatelle met de saus, roer het goed door en maak de Tagliatelle bolognese af met wat verse peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak.
Japanse groenten pannenkoek met gebakken paddenstoelen
Ingrediënten:
120 gr. bloem
150 ml. water
2 eetl. vissaus
3 eieren
1 theel. bakpoeder
300 gr. geraspte witte kool
4 bosuitjes
400 gr. Div. paddenstoelen
Sojasaus
200 gr. mayonaise
Wasabi naar smaak
Ketchup
100 gr. rucola
Bereiding voor 4 personen:
Meng de bloem het water, vissaus, bakpoeder en de eieren tot een glad beslag. Voeg de witte kool toe. Verhit een koekenpan pan met een scheutje olie en schep het beslag in de pan vorm het tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek ongeveer 10 min. tot dat het gaat is.
Verhit een wok met een scheutje olie en bak hier in de paddenstoelen gaar ongeveer 3 min., blus de paddenstoelen af met een scheutje Soya saus. Roer de wasabi door de mayonaise met 1 eetlepel water.
Plaats de pannenkoek op een bord met daarop de gebakken paddenstoelen. Maak het af met de wasabimayonaise en een beetje ketchup. Garneer het met wat bosuitjes en rucola.