Sharon de Miranda op pittige en Italiaanse toer

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

,,Lekker eten maken en opeten, geeft voldoening 

Het is nog steeds koud en donker buiten en dus maken we het binnen gezellig. ,,Eten maken en opeten, geeft een voldaan gevoel”, zegt tv-kok Sharon de Miranda. ,,Deze keer heb ik lekkere en eenvoudig te bereiden receptjes uitgekozen. We maken hartige groenten pannenkoeken met gemengde paddenstoelen en wasabi mayonaise.  En tagliatelle Bolognese! 

Tagliatelle bolognese  

Het boodschappenlijstje: 

100 gr. gerookte spekblokjes 

2 paprika’s 

1 ui  

1 teentje knoflook 

4 tomaten 

300 gr. rundergehakt 

400 gr. tomatensaus  

1 groentebouillonblokje  

400 gr. tagliatelle 

Bosje peterselie 

Parmezaanse kaas 

Bereiding voor 4 personen: 

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes goudbruin. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg deze toe aan de pan.  

Doe het gehakt erbij en bak het gaar. Snijd de tomaten in partjes en de paprika in reepjes en ban deze ongeveer 2 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en laat de saus afgedekt ongeveer 10 min. sudderen op een lage stand.  

Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het bouillonblokje in de saus. Meng de tagliatelle met de saus, roer het goed door en maak de Tagliatelle bolognese af met wat verse peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak.  

Japanse groenten pannenkoek met gebakken paddenstoelen 

Ingrediënten: 

120 gr. bloem 

150 ml. water 

2 eetl. vissaus 

3 eieren 

1 theel. bakpoeder 

300 gr. geraspte witte kool 

4 bosuitjes 

400 gr. Div. paddenstoelen 

Sojasaus   

200 gr. mayonaise  

Wasabi naar smaak 

Ketchup 

100 gr. rucola  

Bereiding voor 4 personen: 

Meng de bloem het water, vissaus, bakpoeder en de eieren tot een glad beslag. Voeg de witte kool toe. Verhit een koekenpan pan met een scheutje olie en schep het beslag in de pan vorm het tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek ongeveer 10 min. tot dat het gaat is.  

Verhit een wok met een scheutje olie en bak hier in de paddenstoelen gaar ongeveer 3 min., blus de paddenstoelen af met een scheutje Soya saus. Roer de wasabi door de mayonaise met 1 eetlepel water.  

Plaats de pannenkoek op een bord met daarop de gebakken paddenstoelen. Maak het af met de wasabimayonaise en een beetje ketchup. Garneer het met wat bosuitjes en rucola.  

Tags

KOKENSHARON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck