Recept: Hete bliksem met rookworst (4 personen)

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het boodschappenlijstje: 

800 gr. kruimige aardappels 

500 gr. appels  

1 ui 

2 dl. kookroom 

50 gr. roomboter 

Peper/zout 

1 rookworst  

Jus (naar keuze)  

Bereiding voor 4 pers.: 

Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels 10 min. Ondertussen snijd je de appels in stukken van ongeveer 3 cm en voeg deze toe bij de aardappels.  

Kook het samen nog ongeveer 5 min. Giet het af. Snipper de ui en verhit een koekenpan met de roomboter laat in de roomboter het gesnipperde uitje rustig mee garen.  

Voeg de uien toe aan de aardappels en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Maak het smeuïg met de kookroom.  Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe.  

Verwarm de rookworst zoals op de verpakking vermeld. Serveer de hete bliksem uit met de rookworst en eventueel wat jus naar keuze. 

Tags

KOKEN MET SHARONSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck