Recept: Hete bliksem met rookworst (4 personen)
Het boodschappenlijstje:
800 gr. kruimige aardappels
500 gr. appels
1 ui
2 dl. kookroom
50 gr. roomboter
Peper/zout
1 rookworst
Jus (naar keuze)
Bereiding voor 4 pers.:
Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels 10 min. Ondertussen snijd je de appels in stukken van ongeveer 3 cm en voeg deze toe bij de aardappels.
Kook het samen nog ongeveer 5 min. Giet het af. Snipper de ui en verhit een koekenpan met de roomboter laat in de roomboter het gesnipperde uitje rustig mee garen.
Voeg de uien toe aan de aardappels en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Maak het smeuïg met de kookroom. Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe.
Verwarm de rookworst zoals op de verpakking vermeld. Serveer de hete bliksem uit met de rookworst en eventueel wat jus naar keuze.