Recept: Kabeljauw en Papillotte met spinazie
Boodschappenlijstje
Kabeljauw:
- 4 kabeljauws filets
- 8 plakken gember
- 2 Spaanse pepers
- peterselie
- 2 theel. Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- zeezout
- bakpapier
- olijfolie
Bereidingswijze kabeljauw voor 4 personen:
Neem 4 stukken bakpapier en leg in elk een filet in het midden. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met een halve theelepel Italiaanse kruiden. Leg op elk 2 plakjes gember, 2 plakjes citroen en 2 schijfjes Spaanse peper. Strooi er een klein beetje zeezout op en wat peterselie. Vouw het vervolgens goed dicht als een mooi pakje en bak de pakjes 15 min. af in de overn (200 gr.).
Salade en vinaigrette:
- 300 gr verse spinazie
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- handje gemengde noten ( ongezouten)
- 1 rode ui
- 2 eetl. balsamico
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. mosterd
- 1 eetl. honing
Salade en vinaigrette:
Was de spinazie goed en dep het droog. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de rode ui in dunne plakken en meng alles door elkaar.Meng balsamico, mosterd en honing door elkaar en voeg daar druppelsgewijs olijfolie aan toe tot een mooie dressing. Strooi er voor het uitserveren wat gemengde noten overheen.