Koken met Sharon: “Zet de barbecue maar aan”
Saté met zelfgemaakte pindasaus en koolsalade
Bereidingswijze saté voor 4 personen:
• Snijd de kippendijen in blokjes en marineer ze met de hoisinsaus, kno ook en de gember. En rijg de gemarineerde kippenblokjes aan een stokje. Nu zijn ze klaar voor de barbecue.
Bereidingswijze koolsalade:
• Snijd de witte kool zo jn mogelijk en meng de yoghurt, noten en rozijnen er doorheen. Op smaak brengen met peper en zout.
Bereidingswijze pindasaus:
• Maal de pinda’s in de keukenmachine of met
een vijzel. Voeg de rode peper, kno ook, gember en de trassi toe en maal deze ook jn. Fruit dit mengsel aan in een pan met 1 eetlepel olie voeg de suiker toe. 1 minuut roerbakken en a lussen met de ketjap, het sap van de limoen en een scheutje water. Laat de pindasaus pruttelen tot de gewenste dikte.
Forel met tropische twist en een groentespies
Bereidingswijze forel voor 4 personen:
• Snijd de forel in onder de kop. Zet daarna het mes bij de staart, onderaan de buikholte, en snijd de vis over de onderkant door tot aan de snee onder de kop. Haal dan met uw duim alle ingewanden er in een veeg uit. Spoel de vis goed schoon met water.
• Vul de forel vervolgens met een schijfjes sinaasappel, 2 schijfjes gember en een schijfje Spaanse peper.
• Pureer met een staafmixer de peterselie samen met wat olijfolie jn, en smeer de forel er vervolgens mee in. Plaats de gevulde forel in een visrooster en bak deze op de barbecue gaar in ca. 6 min. aan beiden kanten.
Bereidingswijze groentespies:
• Snijd de groentes in grove stukken en prik deze op een prikker. Smeer de spiesen in met wat peterselieolie en bak ze gaar op de barbecue.