Koken met Sharon augustus

Sharon de Miranda||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Trek in avocado?? Maar allemaal zijn ze keihard? Helemaal goed, die moet je hebben om dit heerlijke recept te kunnen maken. Deze avocado’s ga je paneren en vervolgens frituren. Tonijntaart is een hartige taart die zo klaar is.  Zowel warm als koud is de taart lekker en perfect als een lunchgerecht evenals een diner. Als ontbijt zal deze hartige taart ook lekker zijn. (Tip de tonijn is te vervangen door bijvoorbeeld champignons, broccoli of kip. Geef er vooral je eigen draai aan.)  

 

Wilde rijst salade met gefrituurde avocado 

 

Ingrediënten 

 

450 gr. gekookte wilde rijst (wilde rijst is geen rijst maar een graszaad) 

150 gr. div noten 

2 rode uien 

1 paprika 

4 tomaten  

1 bosje peterselie 

2 sinaasappels   

100 gr. gekookte kikkererwten 

peper en zout  

50 ml. olijfolie extra virgin 

4 harde avocado’s  

2 eieren  

50 gr. bloem 

100 gr. paneermeel 

 

Benodigdheden:  

Frituurpan 

 

Bereiding voor 4 personen: 

 Als de rijst nog niet gekookt is kook deze dan volgens de verpakking gaar. Laat deze afkoelen en snipper ondertussen het uitje. Hak de peterselie fijn. Snij de sinaasappel in partjes. Probeer zoveel mogelijk sap van de sinaasappel te bewaren, is heerlijk door de salade. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snijd deze in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten schoon en meng deze in een ruime kom samen met de overige ingrediënten. Breng het op smaak met de olijfolie en wat peper en zout. Voor het serveren strooi je de noten eroverheen. Verwijder de schil van de avocado’s en haal de pit eruit. Snij de avocado’s in partjes. Klop de eieren los. Haal de avocado’s eerst door de bloem, dan door het eiermengsel en vervolgens door het paneermeel. Als je dit met alle partjes hebt gedaan frituur je de avocado’s goudbruin. Na het frituren strooi je er wat zout overheen 

 


 

Tonijntaart  

 

Het boodschappenlijstje: 

 

270 gr. bladerdeeg 

400 gr. tonijn uit blik 

180 gr. Mascarpone 

100 gr. geraspte jonge kaas 

50 gr. geraspte oude kaas 

1 theel. kerriepoeder 

1 prei  

4 eieren  

1 rode ui 

100 gr. olijven 

2 paprika’s 

200 gr. cherrytomaatjes 

olie 

peper en zout 

 

Bereiding voor 4 personen: 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tonijn even goed uitlekken en snijd ondertussen de prei in ringen, de paprika en reepjes en snipper het rode uitje. Vet een taartvorm (doorsnee 28 cm.) in met wat olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Verdeel op de bladerdeeg de tonijn, prei, rode ui, Cherry tomaatjes, olijven en de paprika. Klop de eieren los door de Mascarpone samen met de geraspte kazen, kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Bak de taart 30 min. af in de voorverwarmde oven. Na de 30 min dek je de taart af met aluminiumfolie (zodat het niet te bruin word) en bak je het nog 15 min. af.

Tags

DENDDITJES EN DATJESKOKENSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck