Zal Gordon Gerard sparen in zijn strijd?
Gordon is er helemaal klaar mee. Online haat en bedreigingen komen hem de neus uit en hij is de strijd aangegaan. Zo klaagde de zanger Mediacourant aan en zette hij een burgerinitiatief op.
Mediacourant gaf zich gewonnen en besloot alle oude reacties over Gordon te verwijderen van hun website. Ook startte Gordon een petitie waarmee hij spreektijd in de Tweede Kamer wil opeisen. Zijn doel: ,,Ik wil dat mensen zonder angst het internet opkunnen”, aldus de zanger aan de Telegraaf.
Toto
Zijn strijd tegen de online haat begon bij het nieuwe hondje van Gordon, Toto. Hij werd door de Dierenbescherming op zijn vingers getikt omdat het hondje van een bepaald ras zou zijn die veel pijn lijdt door fok-praktijken.
Gordon werd door meerderen als ‘dierenmishandelaar’ bestempelt, iets wat hem in het verkeerde keelgat schoot. De bakken met haat die hij vervolgens over zich heen kreeg van anonieme reageerders is hij volkomen zat.
,,Je ziet dat iedereen klaar is met al die anonieme haat. Natuurlijk snap ik dat dit lastige tijden zijn. Dan is een negatieve reactie sneller geschreven. Maar het is nu veel te gemakkelijk om anoniem vernederende, bedreigende en haat zaaiende uitlatingen te doen.”
Gerard
Ook zijn voormalige beste vriend Gerard Joling liet zich kritisch uit over Gordon en het hondje. Op televisie wekte Gerard de indruk dat Gordon weer aan de cocaïne zou zitten. Gordon pikte het niet en dreigde juridische stappen wegens smaad te ondernemen jegens Joling.
Het feit dat Gerard over Gordon’s cocaïnegebruik begon doet Gordon ontzettend pijn. Hij was lange tijd zwaar verslaafd aan de drug.
,,Mensen kennen mijn verleden, ik denk niet dat ik hoef uit te leggen hoe zo’n opmerking dan voelt. Het gaat juist zo goed nu, elke dag is een overwinning. En dan zegt Gerard weer dat ik eraan zit.”
Toch hoeft Gerard geen juridische aanval te verwachten vanuit Gordon.
„Dat werd ook geschreven, maar dat is echt niet zo. Ik heb wel overwogen om aangifte te doen tegen columnisten als Jan Roos en Jan Dijkgraaf. Maar weet je, ook zij moeten kunnen zeggen wat ze willen. Laten we eerlijk zijn: zelf ben ik ook weleens te ver gegaan vroeger, en nog steeds kan ik hard zijn in mijn commentaar. Maar dat is toch niet te vergelijken met doodsbedreigingen? Ik heb in die anonieme berichten moeten lezen dat de Taliban wel zou weten wat ze met me moesten doen, mensen hebben mijn adres gepubliceerd… Dáár trek ik de grens.”