Ook bezoekers vakantieparken keren zich tegen Peter Gillis: ‘Hij knijpt ons uit’
De ondergang van Peter Gillis lijkt ingezet. Naast kijkers van Massa is Kassa, keren nu ook gasten van zijn vakantieparken zich tegen hem. Hans, die al tien jaar een plek pacht op vakantiepark Parelstrand in Lommel, spuwt zijn gal. ,,Peter knijpt de mensen op zijn vakantieparken uit.”
Omdat Hans al heel wat jaren op een vakantiepark van Peter staat, weet hij als geen ander hoe de ondernemer en realityster in elkaar zit. ,,Ik durf het bijna niet te zeggen, maar je schaamt je bijna dat je op een park van Peter Gillis staat”, vertelt hij in gesprek met weekblad Story.
Energieprijzen
Naast alle verhalen die rondgaan in de media, heeft Hans zelf ook genoeg kritiek op de ondernemer. Volgens hem doet Peter beloftes die hij niet waarmaakt. Zo heeft hij vorig jaar een mail naar de bewoners van Parelstrand gestuurd waarin stond dat de energieprijzen waren vastgesteld en niet veranderd zouden worden. Maar in augustus werden de prijzen tóch flink opgehoogd. ,,Wat me daar ook gigantisch aan stoorde, is dat hij de prijs over een heel jaar met terugwerkende kracht verhoogde. Terwijl de energieprijzen in het eerste half jaar helemaal niet hoog waren”, aldus Hans.
‘Kotsmisselijk’
De bezoekers hebben geklaagd, maar Peter geeft zich niet thuis. Hans denkt er dan ook niet over om naar zijn realityserie Massa is Kassa te gaan kijken. ,,Daar word ik kotsmisselijk van”, zegt hij boos. Wel leest hij het een en ander in de media. ,,Als ik dan zie hoeveel geld hij over de balk smijt en tegelijkertijd de mensen op zijn vakantieparken aan het uitknijpen is, dan doet dat veel pijn. Wij moeten elke keer meer betalen en krijgen daar niets extra’s voor.”
Geen zwembad
Het park wordt er de laatste tijd ook niet gezelliger op. Er wordt niets georganiseerd en er is geen zwembad meer. ,,Daar werd altijd goed gebruik van gemaakt, maar dat is afgebroken”, vertelt hij. ,,Toen we de plek kochten, werden er flinke beloftes gedaan. Dit zou het mooiste park uit de omgeving worden. Er is nooit een zichtbare investering gedaan.”
Noodzaak
Het is duidelijk: bezoekers van het vakantiepark zijn het zat. Maar waarom verblijven ze er dan nog? ,,Uit pure noodzaak”, legt Hans uit. ,,We betalen 3.000 euro per jaar aan pachtkosten. Je mag het permanent bewonen, als je maar drie weken per jaar elders woont. De mensen die hier 49 weken per jaar wonen doen dat niet uit luxe.”
Angstcultuur
Daarnaast heerst er op de vakantieparken een angstcultuur. ,,Er zijn veel mensen bang voor Gillis. Als Gillis zegt: ‘We stoppen ermee, je mag hier niet meer pachten’, dan moet je ook zelf de kosten voor het opruimen van je huisje betalen. Sommige mensen kunnen dat niet opbrengen en zullen dan dakloos zijn.”