Familie en vrienden nemen afscheid van Peter R. de Vries
Een massale opkomst in theater Carré in Amsterdam, waar het publiek gisteren afscheid nam van Peter R. de Vries. Vandaag bewijzen op dezelfde plek zijn naasten in besloten kring de laatste eer aan de vermoorde misdaadverslaggever.
Besloten dienst
De besloten dienst is alleen voor genodigden. De eersten zijn vanochtend rond 9.45 uur het theater binnengegaan. De inloop duurt tot 10.45 uur.
Bij de ingang stonden op een gegeven moment zo’n zeventig gasten te wachten. Veel mensen dragen zwarte kleding, maar soms ook juist iets met kleuren. Vanaf de Sarphatistraat arriveren steeds nieuwe genodigden. Ook zijn er politieagenten aanwezig om de boel in de gaten te houden.
‘On bended knee is no way to be free’
Direct na de bijeenkomst wordt de kist via de hoofdingang van het theater naar buiten gedragen. Bij de daaropvolgende uitvaart zijn alleen familie en intimi uitgenodigd.
Tijdens de uitvaart zal onder meer het nummer ‘Guaranteed’ van Eddie Vedder gedraaid worden. De eerste zin van het nummer was de lijfspreuk van De Vries: ‘On bended knee is no way to be free’.
Dierbaren aan het woord
Advocaat Khalid Kasem, vriend en zakenpartner van De Vries, was de eerste die het woord nam tijdens de dienst. Daarna kwamen dierbaren als zoon Royce, dochter Kelly en de partner van De Vries aan het woord. Tussen de sprekers door zal muziek worden gedraaid.
Het lichaam van De Vries is om 13.00 uur dragers de zaal van Carré uit begeleid, gevolgd door de familie en de partner van Peter. Daarna is de wagen de hoek om gegaan door de Korte Amstelstraat. Op de wagen werd een bloemstuk neergezet met rode bloemen.
Ook veel BN’ers bij afscheid
Er waren honderden genodigden, onder wie tal van bekendheden. Onder anderen John, Johnny en Linda de Mol, Nikkie Plessen en Jeroen Pauw behoren tot de genodigden van de dienst in besloten kring.
Daarnaast brachten ook Humberto Tan, Edwin Evers, Wilfred Genee, Robert Ten Brink, Beau van Erven Dorens, Ellie Lust, Ruben Nicolai en Albert Verlinde een laatste groet aan De Vries. Ook waren RTL-Boulevard-collega’s, onder wie Luuk Ikink en Vivienne van den Assem in Carré voor het afscheid.
De pers werd nadrukkelijk gevraagd niet aanwezig te zijn. Er mochten alleen buiten foto’s en video-opnames gemaakt worden.
Honderden in de rij
Gisteren brachten al duizenden mensen een laatste eerbetoon aan de misdaadverslaggever. Iets na 21.00 uur gingen de deuren van Carré dicht. De condoleance zou al een uur eerder eindigen, maar toen stonden er nog honderden mensen in de rij.