Sharon’s smakelijke paasbrunch gerechtjes
,,Makkelijk, lekker én feestelijk”
Hoe je makkelijk en smaakvol iets maakt voor de paasbrunch? Onze Sharon de Miranda weet er wel raad mee! ,,Omdat een brunch uit allemaal hapjes bestaat, halen we onszelf niet te veel werk op de hals door ingewikkelde recepten te maken”, weet de tv-kok. ,,Als je eenvoudige gerechtjes maakt, kun je er gemakkelijk meer maken. Om wat lekkers op tafel te zetten, hoef je het moeilijk te doen.”
Avocado truffels
Het boodschappenlijstje:
1 avocado
200 gr. pure chocolade (boven de 70%)
Cacaopoeder
50 gr. gemengde noten (ongezouten)
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain-marie. Maal de gemengde noten in de keukenmachine fijn.
Snijd de avocado doormidden, ontpit deze en pureer het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine tot een egale massa.
Meng de avocado met de gesmolten chocolade en de noten. Laat dit 10 minuten rusten in de koelkast.
Schep met een lepeltje op je hand en maak hier een bolletje van. Rol het bolletje door de cacao en je truffel is klaar!
Quiche van o.a. blauwe kaas en prei
Het boodschappenlijstje:
500 gr. bloemkool
6 plakjes bladerdeeg
1 prei
200 gr. blauwe kaas
4 eieren
250 ml. kookroom
1 theel. gedroogde oregano
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
Vet een springvorm met een doorsnede van 26 cm in met boter en bekleed deze vervolgens met de plakjes bladerdeeg.
Klop de eieren los en meng ze met de kookroom, de oregano en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de bloemkool in de springvorm.
Snijd de prei in ringen, spoel de prei schoon onder koud stromend water en dep het met een stukje keukenpapier droog. Verdeel de prei op de bloemkool.
Giet het eiermengsel erover en verkruimel de blauwe kaas erop. Bak de quiche 45 minuten af in de voorverwarmde oven.