Pure tomatensoep
Geen stress in de keuken. Is dat het geheim van de kookdummie? Je hebt niet heel veel nodig om een smakelijk en gezonde maaltijdsoep op tafel te zetten. Je kunt het jezelf moeilijk maken, maar waarom? Als je gaat voor vers en je gebruikt de groenten van het seizoen dan kom je een heel eind. Zonder liflafjes.
We kiezen vandaag voor tomatensoep puur natuur. Simpeler kan bijna niet en mislukken staat niet in je woordenboek. Als je dit trucje doorhebt, kun je vanaf vandaag bijna elke soep brouwen. Ook leuk om de kids mee te laten helpen.
Hoe pak je het aan?
- Kerf met een scherp mesje een paar kruizen in de tomaten en leg ze 1 minuutje in heet water, daarna in koud water.
- Ondertussen snipper je de uien fijn en snijd je de knoflook.
- De tomaten haal je uit het hete water en ontvel je. Een vervelend werkje.
- Een laagje olijfolie in de soeppan en vervolgens uien en knoflook even aanzetten. Je zet je fornuis op de mediumstand.
- Tomaten in partjes gesneden. Doe dat ook maar met de basilicum. Snijd lekker fijn.
- Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel, drie blokjes runderbouillon en alvast de basilicum.
- Lekker een paar minuten laten pruttelen en vervolgens voeg je 0,8 liter water toe. Een lik sambal. That’s it.
- Je hebt nu tijd om je gehakt aan te maken: Doe peper, zout en wat maggi erbij. En kneden maar.
- Daarna de balletjes draaien, niet te klein natuurlijk!
- Even de koeling in.
- Voor deze maaltijdsoep heb je heus geen sterrenkok nodig.
WIJNTIPS
Voor de soep misschien een lekker glas wijn om trek te krijgen? Deze Zuid-Afrikaanse Gesigte is een redelijk stevige Merlot en zeer geschikt voor bij een kop tomatensoep. Liever een alcoholvrij wijntje? Probeer dan eens de Just O. Deze is verkrijgbaar in rood, wit, rosé en sparkling white.