Liet Willibrord Frequin zijn kinderen niets na? ‘Gesina enige erfgenaam’
Willibrord Frequin was een echte familieman, maar heeft zijn nalatenschap op een opmerkelijke manier geregeld. Toen hij nog leefde, heeft hij bepaald dat zijn vrouw Gesina zijn enige erfgenaam is. Blijven zijn kinderen met lege handen achter?
Willibrord Frequin overleed op 26 mei op tachtigjarige leeftijd. De geliefde televisiester was op, maar wordt nog altijd enorm gemist door vrienden, familie en mensen uit de showbizz.
Gesina enige erfgenaam
Willibrord was samen met Gesina Lodewijkx, die hem op Hemelvaartsdag vond toen hij was overleden. Gesina was zijn vierde vrouw, met wie hij geen kinderen kreeg. Wel had Willibrord drie kinderen uit andere huwelijken.
Volgens weekblad Party heeft Willibrord zijn testament in 2015 voor het laatst aangepast en benoemde hij toen zijn echtgenote tot zijn enige erfgenaam en executeur. Toen hij overleed, was het dus de taak van Gesina om zijn bezittingen te beheren én werd ze eigenaresse van Willibrords huis in Laren.
Heeft hij zijn kinderen niets nagelaten?
Zijn huis zette Gesina al snel te koop voor een vraagprijs van 595.000 euro, maar omdat ze veel kritiek kreeg haalde ze het snel weer uit de verkoop. Wel rust er een overwaarde op het huis van bijna drie ton, want Willibrord kocht het in 2003 voor 294.000 euro.
Maar omdat Gesina niet de moeder is van de kinderen van Willibrord, lijkt hij zijn kinderen niets te hebben nagelaten. ,,Dat hij zijn partner tot algehele erfgenaam benoemt, heeft tot gevolg dat hij daarmee andere wettelijke erfgenamen, zoals zijn kinderen, uitsluit”, legt notaris John Kroes uit in Party.
‘Kinderen onterfd’
Zijn kinderen zien daarom mogelijk niets terug van de overwaarde van het huis. Want wanneer Gesina overlijdt, zijn Willibrords kinderen niet automatisch haar erfgenamen. Het roept vragen op: want waarom zou de geliefde familieman zijn kinderen met lege handen achterlaten?
Volgens Kroes kunnen de kinderen een beroep doen op de legitieme portie, maar dit zal altijd minder zijn dan wat ze normaal geërfd zouden hebben. ,,In principe heeft hij de kinderen zo onterfd, maar het kan ook zijn dat er op een andere manier iets geregeld is voor hen dat niet in de verklaring van erfrecht staat.”