Jildou van der Bijl en Michiel Couzy hoofdredacteuren Het Parool

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp

Advertentie

Van onze redactie

Jildou van der Bijl en Michiel Couzy zijn de nieuwe hoofdredacteuren van Het Parool. Dat heeft de Amsterdamse krant bekendgemaakt. Van der Bijl komt bij de LINDA. vandaan, waar ze zeventien jaar hoofdredacteur was. Couzy was sinds vier jaar adjunct-hoofdredacteur van Het Parool. De redactie van de krant mocht donderdag na de voordracht van de kandidaten stemmen en stemde met “overtuigende meerderheid” in.

“We zagen tijdens de sollicitatieprocedure niet één, maar twee hoofdredacteuren die we graag wilden hebben”, zegt Heleen Beaart, voorzitter van de redactieraad. “Michiel Couzy werkt al lang bij Het Parool. Hij is volop bezig met toekomstplannen voor Het Parool, en zorgt voor continuïteit. Jildou van der Bijl weet hoe je op een creatieve en succesvolle manier een mediamerk neerzet, en kijkt met een frisse blik naar wat wij doen.”

Van der Bijl en Couzy hebben nog niet eerder samengewerkt, maar het klikte direct, vertellen ze in een interview in de krant. “Michiel is vriendelijk, rustig, betrouwbaar, slim. Ik snap wel dat hij geliefd is op de redactie”, zegt Van der Bijl. “Volgens mij zijn we heel complementair, maar we hebben ook voldoende overeenkomsten. En met Linda de Mol had ik ook een co-hoofdredacteurschap. Ik heb er alleen maar goede ervaringen mee: het is heel fijn om samen te sparren, elkaar scherp te houden en natuurlijk ook de taken te verdelen.”

Voormalig hoofdredacteur Kamilla Leupen stopte in maart na zo’n vier jaar als hoofdredacteur om directeur te worden van de Volkskrant, Trouw, Het Parool en NU.nl. Het Parool is niet de eerste krant met twee hoofdredacteuren: De Telegraaf en Trouw gingen de krant al voor.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck

Deze site gebruikt trackingtechnologieën. Je kunt ervoor kiezen om deze technologieën te accepteren of te weigeren.