DenD Society Journaal
Broadway? Aan de Amstel!
Het was één grote sterrenparade aan de Amstel in Amsterdam. In Koninklijk Theater Carré voltrok zich de langverwachte première van The Best of Broadway.
Hierin brengen musicalartiesten Willemijn Verkaik,
Tessa van Tol, Stanley Burleson (die ook regisseur van de productie is) en Freek Bartels de beste musicalsongs ooit ten gehore. Grote afwezige deze bijzondere avond was Pia Douwes, die eigenlijk de
leading lady van de productie zou zijn. De dood van haar vader zorgde ervoor dat zij zich niet ten volle op dit project kon storten. „Ik vind het ontzettend vervelend, maar sinds het overlijden van mijn vader kan ik even niet de kwaliteit leveren die men van mij gewend is”, liet Pia teleurgesteld weten. Haar plekje werd ingenomen door Anouk Maas.
Camilla Läckberg, de schrijfster van 23 miljoen verkochte thrillers
De immens populaire schrijfster van misdaadromans,
Camilla Läckberg, mag dan wereldwijd 23 miljoen boeken hebben verkocht, zelf vindt ze dat het haar nauwelijks heeft veranderd. „Ik ben en blijf een boerenkinkel uit Fjällbacka”, vertelde ze. „Een provinciaaltje, die de regels van het spel niet helemaal snapt. Zo doe ik altijd mijn schoenen uit als ik bij iemand op visite kom. Nou, dat is in veel kringen absoluut not done. Dan verraad je meteen dat je in werkelijkheid maar een doodeenvoudige achtergrond hebt.” Eenvoudig of niet, tal van bekende Nederlanders waren er als de kippen bij tijdens de lancering van haar nieuwste thriller Revenge in MaMa Kelly in Amsterdam.
Kaskraker oogst bewondering in Halfweg
De nieuwe bioscoopfilm John Wick 3: Parabellum overtrof al gauw de verwachtingen wat het aantal bezoekers betreft. In het eerste weekeinde na de première in Noord-Amerika, leverde het spektakelstuk al een slordige 57 miljoen dollar op. Daarmee stootte de film, met in de hoofdrol Keanu Reeves, het heldenepos
Avengers: Endgame van de troon. Geen wonder dat voor de Nederlandse première flink wat bekende mensen waren afgereisd naar de SugarCity Ring in Halfweg om het met eigen ogen te bekijken.
Ridders zetten Den Bosch op zijn kop
Camiel Eurlings, de voormalig CDA-minister en ex-KLM-baas, loopt bijna onopgemerkt tussen andere ridders in hun witte mantels met een rood kruis over het Sint Janskerkhof in Den Bosch.
Het zijn ridders en edelvrouwen van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem onderweg naar een plechtige investituur van 24 nieuwe ridders. In een lange stoet, in cortège noemen ze het, wandelen ze naar de
Sint Janskathedraal, waarbij talloze bisschoppelijke kerkvorsten met veel decorum zich aansluiten.
Tussen de ridders bevonden zich ook
Rai Vereniging-voorzitter Steven van Eijk, net als voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, de Commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok en talloze andere, prominente katholieken. Wereldwijd zijn er 30.000, veelal streng katholieken, lid van de ridderorde, die hun geloofsleven willen verdiepen in de broederschap en zich inzetten voor de caritas. Het was emeritus-bisschop
Jos Hurkmans die tijdens de pontificale eucharistieviering met koor, vlaggendragers, bisschoppen
Harrie Smeets (Roermond),
Gerard de Korte (Den Bosch), Hans van den Ende (Rotterdam) en meer dan duizend gasten in de kerkbanken, in zijn preek uitlegde dat ridders geen clowns en artiesten zijn. Het dragen van de witte mantel verwijst naar het doopkleed, aldus Hurkmans, die zijn verhaal niet voorlas maar uit zijn hoofd deed.
Bijzondere andere gasten:
oud-bisschop Philippe Bär en voormalig kardinaal Ad Simonis, die inmiddels 89 jaar oud is.
Later op het stadhuis ontving burgemeester van
Den Bosch, Jack Mikkers, die dag alle gasten onder het genot van echte Brabantse worstenbroodjes.