Café baas zet koelkast op terras
Minu Pauline is baas van eetcafé Pappadavada in India. Toen hij op een dag een zwerver uit een prullenbak zag eten kreeg hij een idee. Hij gaf de dakloze vrouw restjes die zijn klanten niet hadden opgegeten. Daar ontstond direct een goed idee: waarom geeft hij voortaan niet alle restjes weg aan mensen die geen eten kunnen betalen? Sindsdien staat er voor het café een koelkast. Mensen die bij Pappadavada komen eten, maar het niet opkrijgen, kunnen hun bordje in de koeling zetten. Het enige wat er wordt gevraagd is of ze de datum erop willen schrijven, zodat er geen eten wordt opgegeten dat over de datum is. ‘Meestal gaan er tussen de 75 en 80 porties per dag in de koelkast, maar op sommige dagen worden er wel 100 porties in gezet. Er zit geen limiet aan’, vertelt Minu aan Huffington Post. De koelkast is zeven dagen per week, 24 uur per dag open. Misschien is dit wel dé oplossing voor hongerige mensen op straat.
Tekst: Rebecca Freeling